|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


Plakat miru z otroci iz Gaze

         


Lions Klub Anakran Istra je letošnjo akcijo "PLAKAT MIRU", ki vsako leto poteka pod okriljem Združenih narodov in mentorstvom Mednarodne zveze Lions klubov, nadgradil na prav poseben način. Skozi ustvarjanje otrok iz Gaze je povezal dva odaljena svetova v eni sliki in z enim namenom - narediti svet lepši in mirnejši. Slike, ki so jih pod skupnim nazivom "MIR" otroci iz Gaze narisali bodo razstavljene in objavljene tudi na naši spletni strani. 
 V tokatni organizaciji Fundacije ITF-a gre za skupino enajstih otrok, ki so jih tako kot vedno doslej sprejeli na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča. V Gazi naj bi bilo namreč po ocenah okoli 6000 poškodovanih oziroma ranjenih ljudi, od tega naj bi bilo vsaj dva tisoč otrok, zato so tovrstne humanitarne akcije še kako pomembne. Otroci so žrtve vojne in poleg rehabilitacije je za njih pomembna tudi socializacija, odkrivanje in spoznavanje novega okolja, kultur in načina življenja. Za njihovo bivanje v Sloveniji poleg delavcev iz URI Soča skrbi vrsta prostovoljcev, ki v popoldanskem času za njih organizira prenekatere aktivnosti in izlete po naši državi.

Lions Klub Ankaran Istra je za otroke iz Gaze v okviru prostočasnih dejavnosti organiziral likovno delavnico na temo "Plakat miru". V ta namen smo otrokom podarili potreben material kot so barvice, voščenke in liste in ustvarjanje na temo miru prepustili vsakemu izmed njih. Otrokom, ki so odraščali v vojni je ta beseda še toliko vrednejša, njihove slike pa prav zato izžarevajo prenekatero otroško željo po boljšem in mirnejšem življenju. 

Za pomoč pri organizaciji se LK Ankaran Istra zahvaljuje predvsem otrokom iz Gaze, ki so s smehom in otroško razigranostjo bili takoj pripravljeni sodelovati, nadalje pa tudi Fundaciji ITF, URI Soča ter Človekoljubnemu dobrodelnemu društvu UP.

   

V nadaljevanju povzemamo članek in zahvalo LCI  Distrikt 129 Slovenija:

Uspešno izpeljana likovna delavnica Plakat miru Lions Kluba Ankaran Istra

V okviru iniciative Predsednika Republike dr. Danila Türka in v sodelovanju z ITF- Mednarodno fundacijo za razminiranje pomoč žrtvam m in in URI Soča, je v Sloveniji potekala rehabilitacija 11 otrok iz Gaze.

Lioni in z LK Ankaran Istra so se odločili sodelovati v programu z organizacijo posebne likovne delavnice poimenovane Plakat miru, ki hkrati poteka pod okriljem Lions Clubs International po celem svetu. Lioni so otrokom podarili likovne pripomočke in potrebščine, ti pa so v času njihove rehabilitacije v sodelovanju s prostovoljci risali na temo miru. Še posebej smo veseli, da se je otroku, ki je v vojni vihri izgubil obe roki in obe nogi, posvetil znani slikar in umetnik iz slovenske obale,  Vojko Gašperut, tudi sam tertraplegik in član združenja VDMFK s sedežem v Liechensteinu, ki združuje slikarje, ki rišejo z usti ali nogami. Otroka je učil tehnike risanja z usti in pri njem zaznal velik interes in talent.

Slike, ki so jih narisali otroci so razstavili 30. oktobra v rehabilitacijskem centru URI Soča v Ljubljani, Lioni pa so ob tej priložnosti otroke nagradili s priložnostnimi darili LCI Distrikta 129 Slovenija.

Naslednja skupina otrok, ki je priletela 1. novembra iz Gaze prav tako sodeluje v likovni delavnici, vendar tokrat pod pokroviteljstvom Lions Kluba Brin iz Trbovelj.

Dorijan Maršič
VDG 1 – LCI  Distrikt 129 Slovenija

 

Objave v medijih:

 

 

Oktober, 2010

 
<< Nazaj


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)

 

 

--