|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


1. seja kabineta Lions Distrikta 129 Slovenija

         


Zveza slovenskih Lions klubov, združenih v Distrikt 129, Slovenija, ki ga v lionističnem letu 2011/12 vodi Dorijan Maršič, sicer direktor ITF – mednarodne fundacije za pomoč žrtvam min, je z ustanovno sejo kabineta guvernerja pričela dvaindvajseto lionistično leto delovanja. Obsežen program dela je, ob prednostni nalogi pomagati pomoči potrebnim, usmerjen zlasti k povezovanju z drugimi nevladimi humanitarnimi organizacijami v primeru nujnih humanitarnih pomoči, odpiranju Lions organizacije navzven, sodelovanju s sosednjimi distrikti in conami ter prekmejnimi projekti.

 
V tem lionističnem letu bodo stekle tudi priprave na tk. im. mediteransko Lions konferenco, ki jo bo Slovenija gostila marca 2013. Slovenski predstavniki Lions klubov se bodo udeležili tudi evropskega srečanja Lions ter prihodnje svetovne konvencije, ki bo v korejskem Busanu.

Slovenski distrikt se bo tudi letos posvetil izobraževanju članstva, zlasti s področja vodenja klubov in komuniciranja, s čemer želijo nadaljevati s krepitvijo širše prepoznavnosti Lions organizacije, pridobiti nove člane, dvigovati humanitarno zavest in promovirati prostovoljstvo v široki javnosti.

Čas globalnosti vse bolj povezuje nacionalne distrikte s svetovno Lions organizacijo LCI. Slovenski člani Lions klubov so že do sedaj izkazali visoko podporo zbiranju sredstev za fundacijo svetovne Lions zveze LCIF, kar ostaja pomembna usmeritev tudi v prihodnje.

Prav tako je ena ključnih vsebin delovanja slovenskega Lions distrikta delo z mladimi. Nadaljevali bodo s tradicionalno izmenjavo mladih in organizacijo mednarodnega tabora mladih, tesno pa so povezani tudi z organizacijo svojega podmladka, ki je organizirana v Leo distriktu.

Na koncu pa slovenski člani Lions klubov vidijo svojo vlogo tudi pri dopolnjevanju in spreminjanju zakonodaje na področju lajšanja življenja ljudi s posebnimi ptrebami, kot so slepi, slabovidni, gluhi, invalidi in drugi.

Svetovno združenje Lions je največja prostovoljna humanitarna organizacija na svetu, ki ima okoli 1,3 milijona članov v 202. državah. Člani slovenskih lions klubov so v 21. letih delovanja zbrali in podarili okoli 6 milijonov evrov dobrodelnih sredstev, ki so v celoti namenjena prejemnikom donacij. Stroške delovanja lastne organizacije, t.j. posamičnih klubov in Zveze, pokrivajo s članarinami, organizacija pa deluje brez zaposlenih, zgolj s prostovoljci. V Sloveniji deluje 53 Lions klubov, ki združujejo 1.460 članov. Letos si želijo zbrati in podariti vsaj 400 tisoč evrov sredstev.

3.9.2011
<< Nazaj


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)

 

 

--