|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


Veliki dobrodelen lions ples v Cankarjevem domu v Ljubljani

         


Na petnajstem Velikem dobrodelnem lions plesu, ki se je preteklo soboto odvijal v Cankarjevem domu v Ljubljani, so člani najstarejšega slovenskega kluba, LK Ljubljana z gosti in pokrovitelji zbrali preko 24.000 evrov donatorskih sredstev in jih 13.400 na dogodku tudi podelili. Na uradnem delu dogodka, na odru Linhartove dvorane, ki mu je v vlogi voditelja svoj pečat vtisnil Zoran Predin, prav tako član Lions kluba Ljubljana, so podelili simbolične čeke: 6.000 evrov so namenili v skrbništvo Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste, kjer bodo poskrbeli za izboljšanje pogojev za dostojno življenje sedmim šolarjem - otrokom treh obubožanih družin.3.600 evrov, namenjenih projektu BOTRSTVO v organizaciji ZPM Ljubljana Moste, bo z mesečnim prispevkom skozi vse leto pomagalo desetim socialno ogroženim otrokom. Otrokom in odraslim z motnjami v duševnem razvoju iz socialno - varstvenega Centra Dolfke Boštjančič bo donacija 2.000 evrov pomagala pri nakupu pripomočkov za bolj prijazno življenje in delo. 1.800 evrov, predanih Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Ljubljana, pa bo šlo za nakup povečevalne lupe močno slabovidnemu študentu, ki bo s tem pridobil možnost nadaljevanja študija. Preostala zbrana sredstva so , naložena v klubskem Skladu za reševanje najbolj perečih težav, namenjena prihodnjim prosilcem, saj prošnje, ki potrebujejo takojšnji odziv, prihajajo znova in znova.

Uradni del dogodka pa sta poleg letošnjega predsednika kluba, Dušana Papeža, s svojimi nagovori počastili tudi Janez Bohorič, eden od 32 mednarodni direktor v svetovnem odboru organizacije Lions Clubs International (LCI)za obdobje 2010-2012 in Dorijan Maršič, guverner slovenske zveze lions klubov, ki se uradno imenuje Distrikt 129 – Slovenija. Podelili so tudi priznanja, ki v prostovoljnem delovanju lionsov pomenijo mroalno nagrado za vloženo delo in trud posameznika. Najvišji priznani, podeljeni v imenu svetovnega predsednika LCI, sta prejela Mitja Rotovnik in Mario Jeglič, oba ustanovna člana prvega in najstarejšega kluba v Sloveniji – Lions kluba Ljubljana, ter Urban Centa, sicer član Lions kluba Golf Bled. Priznanji slovenskega guvernerja sta prejela Dunja Bohorič in Igor Bartenjev, priznanji predsednika kluba pa Petar Antunovič in Danilo Tomšič, vsi člani gostiteljskega kluba. Nadaljevanje dogodka je bilo namenjeno druženju, izmenjavi izkušen in praznovanju 22. obletnice ustanovitve kluba.

Ob druženju pa so lahko udeleženci dogodka v dobrodelni prodaji kupili izdelke gojencev CUDV Dolfke Boštjančič, keramične svečnike-drobne hišice, ki so na razstavi sestavljale miniaturno Pravljično vas. Vsak kupec posamezne hišice je v njej prižgal svečko ter s tem simbolično zanetil plamen in predal sporočilo dogodka: Prižgimo jim moč. Celoten izkupiček od prodaje hišic (zbralo se je 3500 EUR) je namenjen CUDV Dolfke Boštjančič za zagon novega projekta – v lokalu v starem mestnem jedru Ljubljane bodo namreč uredili čajnico, kjer bodo gojenci lahko razvijali in nadgrajevali svoje ustvarjalne in druge spretnosti. Na dogodku je s pomočjo materialnih donacij potekal tudi dobrodelni srečelov v organizaciji lionističnega podmladka - Leo kluba Ljubljana, izkupiček od prodaje srečk v višini 3500 evrov pa je namenjen nakupu mobilnostnega električnega vozila za mladeniča, ki je zaradi bolezni gibalno omejen.

Januar, 2012
<< Nazaj


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)

 

 

--