|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


Obiskal nas je mednarodni predsednik LCI dr. Wing-Kun Tam in s simbolično zasaditvijo oljke otvoril Lions OLIVETUM

         


Oljke v oljčniku Lions OLIVETUM, ki so bile 19. februarja 2012 zasajene ob obisku Mednarodnega predsednika Lions Clubs International dr. Wing Kun Tama, ponosno nosijo imena 55 klubov Lions Distrikta 129 Slovenije in Leo Distrikta 129 Slovenije.  Wing-Kun Tam je vse prisotne očaral s svojo preprostostjo, jasnim, iskrenim in zdravim pogledom na svet v oljčniku pa je poleg guvernerja distrikta Dorijana Maršiča in predsednika Leo distrikta Petra Ribič zasadil tudi svojo oljko.Zgodba o Lions oljčniku se je dolgo kalila v glavah pobudnikov, njen pravi začetek pa nedvomno sega v leto 2011 na mednarodno Lions konvencijo v Seattle. Mednarodni predsednik Wing-Kun Tam je v program svojega dela vpisal tudi zavezo, da bomo Lionsi po vsem svetu v času njegovega predsedovanja posadil 1.000.000 dreves. Ker pa Slovenija velja za eno najbolj pogozdenih področij je idejni vodja akcije, guverner Dorijan Maršič, v okviru te zaveze začtal še bolj smelo pot. Odločitev je padla. Zasadili bomo prvi Lions oljčnik, ki smo ga poimenovali Lions OLIVETUM.

Hitri akciji smo se pridružili vsi v klubu Ankaran Istra. Enega največjih doprinosov brez katerega danes ne bi govorili o Lions Olivetum-u je prispeval Vladimir Ražman, ki je odstopil del zemljišča, na katerem bodo rasle Oljke Lions Klubov Distrikta 129 Slovenija. Na pobudo guvernerja distrikta so se akciji pridružili tudi ostali klubi po Sloveniji. S posvojitvijo in simbolično zasaditvijo enega drevesa je oljka pridobila ime kluba, ki ga bo za vedno nosila.


Namen oljčnika ni samo v okolje-varstvenem prispevku naravi ampak tudi in predvsem v dobrodelno-humanitarnem prispevku naši družbi. Skrb nad oljčnikom smo prevzeli člani kluba Ankaran Istra, ves pridelek iz tega oljčnika pa bo v prihodnjih letih namenjen dobrodelni dejavnosti in humanitarni pomoči ljudem doma in po svetu. V naslednjih letih lahko pričakujete ponudbo oljčnega olja, ki bo ponosno nosila ime Lions OLIVETUM, izkupiček od prodaje le tega pa bo v celoti namenjen dobrodelnim projektom kluba in distrikta.

Vse dogajanje v oljčniku Lions OLIVETUM, delo pridnih rok in rast oljk bo tudi v prihodnjih mesecih in letih, v besedi in sliki zabeleženo na strani www.olivetum.si.

Mediji o nas:

 

 

Februar, 2012

 
<< Nazaj


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)

 

 

--