|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


Plakat miru pod nazivom - Zamisli si mir - letos v Dnevnem in Kriznem centru Koper


Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o miru. Svoja razmišljanja potem otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Letos smo k projektu pod naslovom "Zamisli si mir" privabili Dnevni in Krizni center Koper. Otroci so nam skozi slike pokazali kako oni vidijo in doživljajo mir. Kot vsako leto je bila odločitev o zmagovalcu za komisijo pod vodstvom pooblaščenca Plakata miru Matjaža Severja nič kaj lahka.
Dnevni center za otroke in mladostnike Koper

Program poteka na dveh ravneh, ki se dopolnjujeta in prepletata. Program je v prvi vrsti namenjen predvsem otrokom in mladostnikom, ki izhajajo iz socialno ogroženih družin, predvsem enoroditeljskih družin, materialno ogroženih družin ter drugih družin s socialnimi stiskami in težavami ter mladostniki s težavami v odraščanju, z vedenjskimi, čustvenimi in učnimi težavam in ki potrebujejo pomoč in podporo pri razreševanju svojih stisk.

V drugi vrsti, a zato nič manj pomembno, je program namenjen tudi ostalim otrokom in mladostnikom Mestne občine Koper, ki si želijo kvalitetnejše preživljanje prostega časa z vključitvijo v aktivnosti in dejavnosti Dnevnega centra za otroke in mladostnike Koper.

V program se uspešno vključujejo tudi otroci in mladostniki, ki so nastanjeni v Kriznem centru za otroke in mladostnike. Namen vseh naših aktivnosti je opremljanje mladega človeka za življenje, tako da pridobiva delovne navade, nove spretnosti in nova znanja, in da aktivno preživlja prosti čas.

Krizni center za otroke in mladostnike

Krizni center za otroke in mladostnike sprejema otroke od 6. do dopolnjenega 18. leta starosti, (oziramo do 21 leta). Namenjen je otrokom in mladostnikom, ki se znajdejo v stiski, zaradi katere je potrebna takojšnja izločitev iz okolja v katerem bivajo.

Sprejema otroke in mladostnike, ki pridejo sami, in tiste, ki se na predlog strokovnega delavca CSD, interventne službe ali drugih institucij (npr. policija, šolska svetovalna služba, zdravstvo, ipd.) odločijo za namestitev. Namestitev v Krizni center je prostovoljna in začasna v trajanju do 21 dni.

Osnovni namen delovanja KCM-ja je zagotavljanje 24 urne strokovne pomoči otrokom in mladostnikom, ki se zaradi različnih osebnih stisk umaknejo iz konfliktnega okolja. Poleg zagotavljanja prve socialne pomoči in varne namestitve jim je ponujena tudi možnost svetovanja v sklopu izvajanja storitve osebne pomoči.

September, 2012

 
<< Nazaj


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)

 

 

--