|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Dnevnik Guvernerja

Guverner na akciji Brole v Kopru pomagal z rezanjem pršuta

Tradicionalna akcija Lions kluba Ankaran Istra "Brole" je tako kot vsako leto doselej pomembno zaznamovala enega od decemberskih sobotnih dopoldnevov na koprski tržnici. Za razliko od zadnjih dveh let nas tokrat ni razveselil sneg, kljub temu pa razlogov, da ne bi s prijatelji pokramljali in ob tem storili nekaj dobrega tudi letos ni manjkalo. Kljub številnim obveznostim nas je letos obiskal tudi slovenski guverner Lions Distrikta 129, Dorijan Maršič. Svoje bogate izkušnje z rezanjem pršuta je delil z vsemi prisotnimi in kot smo že vajeni, vedno nasmejan in dobre volje, prispeval k odličnemu decemberskemu razpoloženju. Brole se je prilegel, beseda je stekla in tradicionalna dobra volja prijateljev, znancev in naključnih obiskovalcev je v skrinjico dobrodelnih prispevkov navrgla kar 833 eurov.


Mednarodna srečanja guvernerja

Guverner Dorijan Maršič na svojih službenih poteh v okviru svojega dela ne pozabi na svoje poslanstvo. Na poteh širom po svetu je Dorijan pravi ambasador Lions distrikta 129 Slovenija. Tako se je decembra v Beirutu srečal z DG Wafa Khoury iz Libanona. Guvernerja sta na kratkem srečanju izmenjala prenekatero bogato izkušnjo iz svojega dosedanjega dela.


Ogled gledališke igre KD Nasmeh

Gledališče slepih in slabovidnih Nasmeh je ob svoji petnajst letnici uprizorilo dramo Mauricea Meaterlincka »Slepci«. Nobelov nagrajenec, rojen v Belgiji, pišoč pa v Francosščini in delujoč v Franciji, je pred več kot sto leti zapisal tekst, ki je v današnjem času še bolj sporočilen in še bolj izpostavlja vprašanja, ki jih je avtor videl, občutil že takrat. Odtujenost ljudi, nepripravljenost videti, čutiti, slepci takšni in drugačni; vse to v današnjem času preplavlja človekovo bit. Nastop slepih gledaliških igralcev KD Nasmeh so omogočili člani LK Domžale. Dramo so izvrstno odigrali.


Druga seja kabineta Lions distrikta 129 Slovenija

V soboto 19.11.2011 je v Trebnjem potekaja druga seja kabineta  Lions distrikta 129 Slovenija. Med drugimi temami so člani kabineta poslušali predstavitev novega pripomočka za slepe in slabovidne ter projekta Comsight Blind Assistant Slovenija za pomoč slepim. Pripomoček je plod slovenskega znanja mlade in zagnane ekipe. Guverner Dorijan Maršič je z medaljo guvernerja nagradil predsednika kluba Trnovski zvon Gorazda Šalamon za uspešno izvedbo akcije zbiranja očal.

Dobrodelni ples LK Novo mesto

Obisk tradicionalnega, že 19. dobrodelnega plesa LK Novo mesto. Natopili so plesalci Plesnega centra Novo mesto ter odlični trio Glasbene šole Marjana Kozine. Skupaj z drazbo slike, so Lionsi LK Novo mesto zbrali sredsrva za nakup električnega invalidskega vozička.

Redno srečanje LK Ankaran Istra malo drugače

Lions klub Ankaran Istra na obisku v kleti svojega člana ter pridnega gostinca in vinarja Vlada Ražmana v Gračišču pri Kopru. Ob ogledu kleti in degustaciji letošnje žlahtne kapljice nam je Vlado zaupal prenekatero skrivnost vinarstva. Pred obiskom nove kleti smo se člani kluba dogovorili o humanitarnih akcijah do konca leta. Prva med njimi bo akcija kuhanja bruleja na koprski tržnici v decembru. Zbrana sredstva bodo namenjena Skladu Silva.

Prikazano 31 do 36 (od skupaj 56 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)

 

 

--