|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Dnevnik Guvernerja

Na obisku pri Lions Klubu Žalec

Guverner Dorijan Maršič se je ob koncu svojega mandata v okviru obiskov slovenskih klubov ustavil tudi v Žalcu. S člani je spregovoril o uspehih v preteklem mandatu in o načrtih za naslednje leto. Strinjali so se, da je bila ena odmevnejših akcij kluba v tem mandatu nedvomno dobrodelna prireditev "Tudi v temi je luč" z Matjažem Javšnikom, katero je spremljala razstava Radovedni prstki. Guverner je ob obisku prisostvoval zboru članov žalskega kluba in ob tej priložnosti tudi nagradil najzaslužnejše.

Srečanje italijansko slovenskega odbora v Trstu

V juniju so se srečali slovenski in italijanski Lionsi, ki jih je sprejel tudi tržaški župan, potem pa so v tržaškem glavnem mestnem parku posadili štiri drevesa prijateljstva, guverneja Leonardo Forabosco in Dorijan Maršič pa sta ob prisotnosti Lionov iz obeh strani meje v parku odkrila spominsko ploščo.

Slepi in slabovidni izzvali videče na tekmo golbala

Zveza društev slepih in slabovidnih je ob zaključku tedna slepih v sodelovanju z Zvezo Lions klubov, Distrikt 129 Slovenija pripravila tekmo v golbalu med svojimi reprezentanti in člani Lions klubov. Tekmi so se pridružili tudi slovenski športni novinarji, ki so na lastni koži občutili, kakšne spretnosti zahteva igra golbala, ki je med slepimi in slabovidnimi ena izmed bolj priljubljenih športnih aktivnosti.

Tednu slepih se je pridružil tudi Lions distrikt 129 Slovenija

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) je v sodelovanju z Zvezo Lions klubov, Distrikt 129 Slovenija, na krožišču pri ljubljanskih Žalah 11. junija pripravila prikaz prečkanja ceste v krožišču. Slepim in slabovidnim so se pridružili tudi vodilni člani Lions klubov in predstavnika Slovenske policije. Obiskovalci so z zavezanimi očmi in belo palico lahko preizkusili, kako nujne bi bile za hojo primerne taktilne talne oznake.

Podpis sorazuma o prijateljstvu in pobratenju treh distriktov

1. Junija so guvernerji Lions Distrikta v129 Slovenija Dorijan Maršič, Distrikta 126 Hrvaška dr.Jusuf Šehanovič in guverner distrikta 108 Ta2 Italija Leonardo Forabosco, v Poreču s podpisom sporazuma o prijateljstvu in pobratenju in tako še bolj utrdili dolgoletno sodelovanje med lionsi treh sosednjih držav. Guvernerji so si obljubili medsebojno prijateljstvo, druženje in sodelovanje na skupnih dobrodelnih aktivnostih. Slovenski in Hrvaški kolegi so že obljubili pomoč ob katastrofalnem potresu v Italiji.

Dobrodelna jadralska regata Lions Cup 2012 - Poreč in podpis sporazuma o prijateljstvu treh distriktov

Guverner Dorijan Maršič se je z ekipo iz D129 udeležil dobrodelne regate LIONS CUP 2012 - "Jedrima protiv droge" v organizaciji sosednjega distrikta 126 Hrvaška v Poreču. Naša ekipa se je borila v zelo močni konkurenci in pustila dober vtis na regatnem polju, drugi dan je v svojem plovu celo zmagala. Ob regatnem tekmovanju, čigar prvenstven namen je zbiranje sredstev za plemenit namen in druženje, je potekal tudi podpis sporazuma o pobratenju distriktov treh sosednjih držav (Hrvaške, Italije in Slovenije) kot tudi simbolno sajenje dreves prijateljstva med tremi distrikti v osnovni šoli Poreč.

Prikazano 1 do 6 (od skupaj 56 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)

 

 

--