Nulta.com - izdelava spletnih strani, katalogov in trgovin


 Naša ponudba 

Izdelava spletnih trgovin

Izdelava spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Prenova spletnih strani

SEO analiza

  

 Primeri spletnih strani 

Servis izvenkrmnih motorjev

Salon pohištva Darsen

Seznam trgovin>>

  

 Reference in povezave 

Malice in kosila Koper

Restavracije in gostilne Koper

Apartmaji Izola

Science Box

Ideje za darila

Povezave in reference>>

  


20/09/10

Kako izberem pravilno ime svoje domene?


Tako kot smo ponosni na izbor imena svojega otroka smo ponosni tudi na izbor imena svojega podjetja. V luči optimizacije pa je včasih najbolje zanemariti ta naš ponos. V kolikor ne gradimo nablagovni znamki našega podjetja (oziroma na to še nismo finančno pripravljeni) in je namen spletne strani ta, da privabimo nanjo relevantne obiskovalce - kupce moramo na spletno stran gledati iz vidika kupca, ki bo našo storitev ali izdelek iskal preko interneta.

To da je ime domene iz vidika prijaznosti do iskalnikov pomembno čivkajo že ptički na veji vendar se prepogosto zgodi, da prav ta vidik prelahko zanemarimo. Poglejmo primer spletne strani, ki se ukvarja z organizacijo koncertov in prodajo vstopnic preko interneta.

Poglejmo dejstva:

 • uraden naziv podjetja je Simple Events, ki nam v slovenščini žal ne pove kaj veliko. Njihova uradna stran se imenuje po nazivu podjetja SIMPLE EVENTS, ki kaj veliko s prodajo vstopnic nima skupnega.
    
 • pravilna izbira imena domene bi vsebovala besedo VSTOPNICE, VSTOPNICA, KARTA ali kaj podobnega s končnico .si
   
 • večina domen s to besedo je žal že zasedenih
   
 • predpona "E" se v internetu uporablja za elektronsko, spletno oz oddaljeno prodajo
   
 • za naročnika smo izbrali domeno e-vstopnice.si, ki vsebuje tako besedo VSTOPNICE v množini, ki je veliko pogosteje iskan termin kot ednina
 • Domeno E-vstopnice smo optimizirali na dogodke (izvajalce), ki jih prireja agencija Simple Events
   
 • S ključnimi besedami vstopnice Cocker, vstopnice Cohen, vstopnice Stožice smo v iskalnikih Najdi in Google zavidljive rezultate, kljub dejstvu da gre za novo domeno, brez visokega rankinga
   
 • Vstopnice  Cocker je v iskalniku NAJDI zasedla prvo mesto pred uveljavljeno stranjo za prodajo vstopnic in pred organizatorjevo spletno stranjo!

Rezultat optimizacije skozi ime domene je jasen in merljiv že v nekaj tednih po registraciji domene. V konkretnem primeru je bila ohranjena korporativna spletna stran in za zanemarljiv vložek premišljenega izbora in registracije nove domene smo obiskovalcem in kupcem kar nekaj korakov bližji kot bi bili, če bi trmasto vztrajali na optimizaciji domene simply-events.com.

 

Več nasvetov najdete v rubriki NASVETI ZA OPTIMIZACIJO.

 Deli z ostalimi

Prenosni računalniki, računalniki in oprema     fotoaparati, objektivi, spominske kartice    Tehtnice, radiatorji, oprema za dom in pisarno    fitnes, smuči, športna oprema    oblačila in obutev    LCD, Audio in video oprema    otroški vozički, posteljice, hojce, plenice, igrice...    pomivalni stroji, hladilniki in ostali gospodinjski aparati    aparati za striženje, depilacijo, termometri in ostalo    zimske, poletne gume, pnevmatike in dodatna oprema avtomobila    Spletna trgovina - spletna košarica

Kontakt Za spletne trgovine Optimizacijske povezave
 • Agencija G3 d.o.o.
  Ulica Talcev 14
  6000 Koper

  info(at)nulta.com