Nulta.com - izdelava spletnih strani, katalogov in trgovin


 Naša ponudba 

Izdelava spletnih trgovin

Izdelava spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Prenova spletnih strani

SEO analiza

  

 Primeri spletnih strani 

Servis izvenkrmnih motorjev

Salon pohištva Darsen

Seznam trgovin>>

  

 Reference in povezave 

Malice in kosila Koper

Restavracije in gostilne Koper

Apartmaji Izola

Science Box

Ideje za darila

Povezave in reference>>

  


20/09/10

Imena slik so pomembna komponenta optimizacije.


Ko govorimo o optimizaciji spletne strani moramo pomisliti na vse komponente, ki se na strani nahajajo. Ena takih so tudi slike.

Slike imamo navadno poimenovane tako, kot nam jih določi naš fotoaparat. Načeloma gre za izpeljanko zaporednja posnetkov z datumom, vsak proizvajalec opreme pa doda še kakšno kratico npr.: DSC023003.jpg, IMG00345052010.jpg itd.

 • Preimenujte sliko: sliko, ki jo nameravate objaviti na spletu smiselno preimenujte. V kolikor gre za vgradno omaro s policami, jo preprosto imenujte Vgradna_omara_s_policami.jpg. Pri imenovanju slike odsvetujemo uporabo šumnikov in sičnikov.
   
 • Pametno izbirajte imena slik: V kolikor je vaša spletna stran prodajalna pohištva, pametno izbirajte slike in njihova imena. Napačno je, da se vse slike imenujejo denimo po imenu vaše trgovine. Mnogo bolje je, če na spletni strani objavite nekaj slik svojega programa in sicer čim bolj raznovrstnega. Pazite seveda tudi, da bodo imena slik skladna z vsebino spletne strani in izborom ključnih besed.
   
 • Dodajte slikam META oznake: vsaka slika ima poleg imena tudi meta oznake. Vzemite si čas in izpolnite polja kot so opis in podobno. Na ta način iskalniku največ poveste o svoji sliki ali izdelku.

Poimenovanje slik in njihova opremljenost z META oznakami ni pomembna samo zaradi optimizacije ampak ima tudi praktičen učinek. V kolikor bodo slike pravilno oblikovane, jih bo  iskalnik lažje uvrstil v tako imenovani iskalnik slik. Dejstvo je tudi, da prav v primeru iskanja izdelkov široke potrošnje uporabniki posegajo tudi po slikovnem iskanju zaradi lažje vizualizacije ali je izdelek ki ga iščejo pravi. Na ta način boste pridobili v svojo trgovino kupca preko slike. Uspeh se skriva v pravilnem izboru slikovnega materiala.

 

 

Več nasvetov najdete v rubriki NASVETI ZA OPTIMIZACIJO.Deli z ostalimi

Prenosni računalniki, računalniki in oprema     fotoaparati, objektivi, spominske kartice    Tehtnice, radiatorji, oprema za dom in pisarno    fitnes, smuči, športna oprema    oblačila in obutev    LCD, Audio in video oprema    otroški vozički, posteljice, hojce, plenice, igrice...    pomivalni stroji, hladilniki in ostali gospodinjski aparati    aparati za striženje, depilacijo, termometri in ostalo    zimske, poletne gume, pnevmatike in dodatna oprema avtomobila    Spletna trgovina - spletna košarica

Kontakt Za spletne trgovine Optimizacijske povezave
 • Agencija G3 d.o.o.
  Ulica Talcev 14
  6000 Koper

  info(at)nulta.com