Dorwest - naravna prehranska dopolnila

Domov  . O nas  .  Trgovine  .  Povezave

 
 


 Naša ponudba  


ZA ZDRAVJE PSOV in MAČK

VSE ZA NEGO

KOMPLETI IZDELKOV

AKCIJA


 Problemi in rešitve NOVOKoža in dlakaMotnje prehranjevanjaProblemi z gibanjemProblemi urinalnega sistemaProblemi prebavnega sistemaGonitev, brejost in kotenjeUstna votlinaPrestrašenost / hiperaktivnostOstali problemi

 

 Novice


 Prijava
Up.ime:
Geslo:
Pozabljeno geslo?> Navodila za naročanje

> Mediji o nas

> Arhiv novic

> Pogoji poslovanja


  
 

 

 


11/06/15

STE VAŠE PSE IN MAČKE ŽE PRIPRAVILI NA VROČE DNEVE?


Temperature so že močno narasle in tudi v prihodnje nas čakajo še zelo vroči dnevi, ki sicer prijetno vabijo na prosto, na potepanja in počitnice, a kaj ko naši kosmatinci hitro občutijo žgoče sonce in vročino. Tokrat vam podajamo nekaj kratkih nasvetov ter ključnih izdelkov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi vaših psov in mačk na vroče dni. Tako bodo lahko tudi oni uživali v poletju.


Kako pes reagira na vročino in kako ostaja hladen?

Človek uravnava svojo temperaturo s potenjem , psi pa le sopihajo z jezikom do tal, da pokažejo, da je tudi njim vroče. Psi se hladijo primarno s sopihanjem in mešanjem zraka po vlažni površini gobčka, saj vdihnejo skozi nos in izdihnejo skozi usta. Pes izgublja vročino tudi z razširjanjem žil na obrazu  in ušesih. Normalna telesna temperatura psa je med 38 in 39oC. Če se njihova temperatura poveča na 40-41oC, lahko trpi za vročinsko izčrpanostjo in pregrevanjem.

 

Pregrevanje in ukrepi

Zavedati se moramo nevarnosti pregrevanja, in psi, ki imajo debel kožuh, srčne in pljučne težave ali imajo kratek gobček  so v večji nevarnosti za nevarnost pregrevanja ali celo vročinsko kap. Bolj dovzetni so tudi: mladiči do 6 meseca, veliki psi starejši od 7 let, manjši psi nad 12 let, pretežki psi, bolni psi,…. Na kaj morate biti pozorni? Če je pes pregret bo len in neodziven ali zmeden. Njegove dlesni in jezik sta lahko svetlo rdeča in močno bi sopihal. Lahko tudi bruhajo, omedlijo ali pa pride do vročinske kapi. Ob kateremkoli znaku je potrebno takoj poiskati veterinarjevo pomoč.

Kaj lahko naredite sami, če se začne pregrevati – najprej ga prestavite v senco ali hladen prostor. Polijete ga lahko s cevjo za zalivanje vrta, da se začne hladiti, ali pa ga položite v hladno kopel, a ne uporabljajte ledu, saj lahko povzroči poškodbe na koži. Na poti  k veterinarju pa ga pokrijte z mokrimi brisačami.

OPOZORILO: psov in mačk nikoli ne puščajte v parkiranem avto, tudi z delno odprtimi okni, se avto lahko segreje na 60oC v zelo kratkem času!!

 

KRATKI NASVETI:

1.    VODA, VODA, VODA in SENCA - vedno naj imajo na voljo dovolj sveže vode!!! Ne  pozabite tudi da morajo v poletnih dneh  imeti vedno na voljo senco, zatočišče in hladno površino za ležat, hrano in najpomembnejše vedno svežo VODO.

2.    IZDELKI ZA PREPREČEVANJE PREGREVANJA obvezna oprema za vse pse, ki težko prenašajo vročino, še posebej vse polarne pasme z bogatim kožuhom. Če vaš pes noče na sprehod, ker to pomeni da ga boste premaknili iz hladne sence na vrelo sonce, potem vam priporočamo naravno pomoč pri hlajenju psov - ZELENI PRAŠEK. Je naravno bogat z železom, antioksidanti, vitaminom C, klorofilom, kalcijem in magnezijem. Prašek je zelo koristen tudi za vse tiste pse, ki imajo zaradi pregrevanja težave s kožo! Izdelek se priporoča dajati od pomladi in čez celo poletje ali da začnemo vsaj 14 dni pred odhodom na počitnice.

3.    SONČNA KREMA – tudi psi lahko dobijo opekline, še posebej smrček.  Koža pa je prav tako izpostavljena UV žarkom, tako da moramo biti pri psih z zelo tanko kožo ali svetlo kožo, kot so Kitajski goli psi še posebej previdni in jih zaščititi s sončno kremo.

4.    TABLETE PROTI POTOVALNI SLABOSTI – ob načrtovanju potepov in dogodivščin ne pozabite, da lahko tudi vaš pes trpi za potovalno slabostjo. Takšna težava je stresna tako za vas kot za vašega psa. V pomoč so vam lahko naravi zeliščni izdelki z ingverjem, ki se tradicionalno uporablja za pomiritev prebavnega sistema, dodani baldrijan pa bo umiril njihovo vznemirjenost ali rahel strah pred vožnjo.

5.    NARAVNA PREVENTIVNA SREDSTVA PROTI KLOPOM in BOLHAM – poletje je tudi čas, ko nam klopi in bolhe lahko povzročajo težave.  Tem nadlogam se ne moremo popolnoma izogniti, tako da je najbolje uporabiti zaščitne izdelke v ta namen, izbrali smo vam tudi nekaj naravnih izdelkov, v boju proti parazitom:

METIN (PENNYROYAL) ŠAMPON, ki nežno očisti kožuh in z eteričnim oljem mete deluje kot repelent za zunanje zajedavce.

ČESNOV SOK - bolhe in klopi ne marajo ostrega vonja česna, zato ga lahko uporabimo kot repelent ( v kožuh vtremo sok in dobro prečešemo). Če ga kapnemo direktno na klopa olajša njegovo odstranjevanje.

ČESEN IN GRŠKO SENO V TABLETAH - tudi uživanje česnovih tablet pomaga pri odganjanju zajedavcev, priporočljivo dajanje že zgodaj spomladi. Hkrati pa z antiseptičnim delovanjem omilimo tudi manjše okužbe.

Opremili smo vas z nasveti, kako boste lahko brezskrbno uživali v poletju s svojimi štirinožnimi prijatelji, sedaj pa se le še zavalite v prijetno senco in uživajte.

 

Vaš Dorwest Slovenija


NULTA - izdelava spletnih strani Vse pravice pridržane - ADMIN

  Domov   |   O nas   |   Trgovine   |   Povezave   |   Sitemap