Nulta.com - izdelava spletnih strani, katalogov in trgovin


 Naša ponudba 

Izdelava spletnih trgovin

Izdelava spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Prenova spletnih strani

SEO analiza

  

 Primeri spletnih strani 

Servis izvenkrmnih motorjev

Salon pohištva Darsen

Seznam trgovin>>

  

 Reference in povezave 

Malice in kosila Koper

Restavracije in gostilne Koper

Apartmaji Izola

Science Box

Ideje za darila

Povezave in reference>>

  


30/12/09

Pravilni opisi so pogoj za dobro optimizacijo in veliko obiskanost vaše trgovine.


S pomočjo orodja za izdelavo spletnih trgovin Nulta vam zlahka zagotavljamo odlično umestitev vaših izdelkov na najvišja mesta v spletnih iskalnikih kot so Google in Najdi. Vse kar morate narediti je to, da skrbite za ažurnost vaše spletne predstavitve in primernost opisov vaših izdelkov.

Nekaj osnovnih nasvetov:

1. Smiselno poimenujte kategorije

Če recimo prodajate pohištvo je primerno, da se kategorije imenujejo po prodajnih programih (omare, kuhinje, spalnice itd). Imena kategorij kot so "ostalo", "kuhinjski program" in podobno so neprimerna, saj obiskovalcu ne povedo nič in ne izhajajo iz ključnih besed, po katerih obiskovalci iščejo vaše izdelke in storitve. Pri imenih ostanite PREPROSTI in LJUDSKI. Pri poimenovanju kategorij uporabljajte množino, povsod kjer je to smotrno.

2. Opis izdelka naj ne bo predolg in naj ne vsebuje nepotrebnih oznak

Opis kot denimo "ART ALPLES 12/grt - 4 delna" ne pove ničeser in je iz vidika SEO popolnoma zgrešen. Takšen opis je namenjen trgovcu in ne kupcu. Namesto slednjega vpišite "Omara z drsnimi vrati", oznako artikla pa lahko vpište v daljši opis pod rubriko proizvajalec.

3. Kratek opis izdelka naj povzema bistvo v dveh stavkih.

Primeren opis v nekaj stavkih pove bistvo. "Štiridelna omara z drsnimi vrati Alples je primerna za vsako spalnico. Drsna vrata omare omogočajo optimalno izkoriščanje spalnice in enostavno zlaganje oblek. Police omare lahko prilagaja vsak po svoji meri."

Primer opisa zgoraj, povzema bistvo omare in izpostavlja nekatere ključne besede kot so drsna vrata, spalnica in police. S takšnim kratkim opisom in nazivom izdelka (2) in kategorije (1) boste s ključno besedo "omare z drsnimi vrati" v iskalnikih zagotovo odlično uvrščeni.

4. Dolg opis naj ne bo zgolj suhoparno naštevanje karakteristik

V dolgem opisu imate možnost podrobneje predstaviti svoje izdelke in storitve. Pri opisu pazite na pogostnost ključnih besed v tekstu. Slednjih naj bo ravno dovolj, ne preveč in ne premalo. Uporabljajte tudi množino, sklanjatve ter predvsem sopomenke ključnih terminov. 

5. Uporabljajte notranje URL povezave na ključne besede

Opis naj vsebuje tudi kakšno interno URL povezavo na sorodne kategorije, izdelke ali novico

6. Pišite novice, članke in komentarje

Vaša spletna stran bo tako za obiskovalce kot tudi za iskalnike zanimiva samo, če se bo njena vsebina spreminjala in dopolnjevala. Zatpo spremljajte statistiko obiskanosti po ključnih besedah, ugotovite, kje ste šibki in o teh temah pišite članke, novice ali komentarje. Iz forumov s primerno vsebino naredite povezave do vašega članka!

7. Spreminjajte podobo prve strani z zamenjavo posebne ponudbe

Eden načinov kako stran delno spremenit je zamenjava izdelkov posebne ponudbe na prvi strani. Izpostavljeni izdelki so hitreje opazni kupcu, iskalnik pa spremembo zazna kot "aktivno" stran.
 

Če se boste držali teh preprostih nasvetov je uspeh vaše trgovine zagotovljen. Še več nasvetov najdete v rubriki NASVETI ZA OPTIMIZACIJO.Deli z ostalimi

Prenosni računalniki, računalniki in oprema     fotoaparati, objektivi, spominske kartice    Tehtnice, radiatorji, oprema za dom in pisarno    fitnes, smuči, športna oprema    oblačila in obutev    LCD, Audio in video oprema    otroški vozički, posteljice, hojce, plenice, igrice...    pomivalni stroji, hladilniki in ostali gospodinjski aparati    aparati za striženje, depilacijo, termometri in ostalo    zimske, poletne gume, pnevmatike in dodatna oprema avtomobila    Spletna trgovina - spletna košarica

Kontakt Za spletne trgovine Optimizacijske povezave
  • Agencija G3 d.o.o.
    Ulica Talcev 14
    6000 Koper

    info(at)nulta.com