Nulta.com - izdelava spletnih strani, katalogov in trgovin


 Naša ponudba 

Izdelava spletnih trgovin

Izdelava spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Prenova spletnih strani

SEO analiza

  

 Primeri spletnih strani 

Servis izvenkrmnih motorjev

Salon pohištva Darsen

Seznam trgovin>>

  

 Reference in povezave 

Malice in kosila Koper

Restavracije in gostilne Koper

Apartmaji Izola

Science Box

Ideje za darila

Povezave in reference>>

  


07/01/10

Kako nam statistika obiskanosti spletne strani pomaga razumeti optimizacijo?


1. Število obiskovalcev

Število obiskovalcev vam pove koliko strank je prišlo na vaš spletno stran. Del statistike vam govori o skupnem številu obiskov in zadetkov, ki jih je imela vaša spletna stran, drugi del pa govori o tako imenovanih "unique" obiskovalcih v določenem obdobju. Najpogosteje gre za unikatne obiskovalce v 24 urah ali za nastavljeno časovno obdobje. Za lasnika spletne strani je najpomembnejše razmerje med podatki, ki nam pove koliko je bilo novih obiskovalcev in koliko je bilo tistih, ki se vračajo.

2. Število ogledov strani na obiskovalca

Podatek o številu ogledov strani je eden pomembnejših v ocenjevanju kvalitete obiskovalcev. Če je obiskovalec ogledal zgolj vstopno stran lahko predvidevamo, da gre za nekoga, ki je naključno prišel na vašo spletno stran oziroma pomotoma, saj ga očitno vsebina ne zanima ker je spletno stran takoj zapustil.

Prav tako je pomemben tudi podatek o tem, kako dolgo se je obiskovalec zadržal na spletni strani. Ob ocenjevanju teh podatkov lahko spletno stran prilagodimo navadam obiskovalcev, dodajamo ali odvzemamo vsebino, združujemo vsebino na eno stran ali jo razdelimo na več manjših strani. Skratka podatek je pomemben, ko določamo ali spreminjamo navigacijo spletne strani.

3. Napotitelji

Napotitelji so tiste spletne strani (tudi iskalniki kot so Google in Najdi), preko katerih je obiskovalec prišel na vašo spletno stran. Nedvomno gre za podatke, ki so vredni temeljite obravnave. Preverite vsakega napotitelja z namenom, da bo opis spletne strani optimalen. Vpišite svojo spletno stran v forume, iskalnike, novice itd in ustvarite čimveč napotiteljev in s tem višajte vgled vaše spletne strani.

4. Ključne besede

Zelo pomemben podatek so ključne besede preko katerih obiskovalci preko iskalnikov najdejo vašo spletno stran. Z orodjem Google Analytics boste zlahka prepoznali katere ključne besede so tiste, ki prinašajo največ prometa vaši spletni strani in katere so tiste na katerih je potrebno še delati v smislu optimizacije. Ne bodite presenečeni nad čudnimi kombinacijami besed, ki obiskovalce pripeljejo na vašo spletno stran. Najpomembneje je, da je nabor ključnih besed, ki vodijo na vašo stran čimširši in čimdaljši (dolgi rep).

5. Največkrat ogledane spletne strani

Seveda je podatek o temu katere strani so bile največkrat ogledane zelo pomemben podatek. Ob pogledu na te podatke se vprašajte predvsem zakaj je ta kšna stran najbolj obiskana, a gre morda za najpogostejšo vstopno stran in predvsem kaj je tisto kar to zmagovalno stran loči od preostalih. Naj vam ta analiza pomaga da bodo vse strani čim bližje popolne strani, vaše zmagovalne strani!

 

Več nasvetov najdete v rubriki NASVETI ZA OPTIMIZACIJO.Deli z ostalimi

Prenosni računalniki, računalniki in oprema     fotoaparati, objektivi, spominske kartice    Tehtnice, radiatorji, oprema za dom in pisarno    fitnes, smuči, športna oprema    oblačila in obutev    LCD, Audio in video oprema    otroški vozički, posteljice, hojce, plenice, igrice...    pomivalni stroji, hladilniki in ostali gospodinjski aparati    aparati za striženje, depilacijo, termometri in ostalo    zimske, poletne gume, pnevmatike in dodatna oprema avtomobila    Spletna trgovina - spletna košarica

Kontakt Za spletne trgovine Optimizacijske povezave
  • Agencija G3 d.o.o.
    Ulica Talcev 14
    6000 Koper

    info(at)nulta.com