Nulta.com - izdelava spletnih strani, katalogov in trgovin


 Naša ponudba 

Izdelava spletnih trgovin

Izdelava spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Prenova spletnih strani

SEO analiza

  

 Primeri spletnih strani 

Servis izvenkrmnih motorjev

Salon pohištva Darsen

Seznam trgovin>>

  

 Reference in povezave 

Malice in kosila Koper

Restavracije in gostilne Koper

Apartmaji Izola

Science Box

Ideje za darila

Povezave in reference>>

  


10/01/10

Optimiziran vpis spletnih strani v iskalnike in imenike.


Vaša spletna stran je s postavitvijo postala ogledalo vašega podjetja. Vendar ste spletno stran oz. spletno trgovino postavili predvsem zato, da vas bodo potencialni kupci našli. O treh preprostih korakih s katerimi boste največ pripomogli k povečanem obisku vaše spletne strani vam pišemo v nadaljevanju.
  

 1. Direktnih dostopov do spletne strani je izredno malo

  Direkten dostop pomeni, da je obiskovalec v nekem drugem mediju zasledil URL vaše spletne strani in ga vpisal v brskljalnik. Ta verjetnost je zelo majhna in če računate samo na tovrstne obiskovalce je bil ves trud s postavitvijo spletne strani zaman.

  Kljub temu pa ne gre zanemariti oglaševanja našega URL naslova tudi drugih medijih. URL naslov spletne strani dodajte na vse dokumente s katerimi komunicirate z javnostjo (računi, dopisi, dobavnice, letaki, tiskani oglasi...) in ne pozabite ga dodati v podpis vaše elektronske pošte. Preko tovrstnih sporočil ozaveščate svoje stranke in partnerje da imate spletno stran!
    
   
 2. Dostop do vaše spletne strani preko iskalnikov bo predstavljal preko 80% obiska

  Najpogosteje obiskovalci pridejo na vašo spletno stran preko iskalnikov kot so Google in Najdi. Da bi vas Googel uvrstil med svoje zadetke ne potrebujete storiti pravzaprav nič. Prej ali slej vas bo našel in preiskal vašo spletno stran in vaše informacije uvrstil v rezultate iskanj. Seveda je priporočljivo da mu pri tem pomagamo saj bomo v nasprotnem primeru predolgo čakali na prve prave obiskovalce. Najbolj mu boste pomagali tako da izvedete vpis v iskalnike (glej točko 3)
   
  Kar se Najdi-ja tiče pa predlagamo, da svojo stran vpište v katalog ali oddate zahtevo po indeksiranju na zahtevo. Vpis v iskalnik najdi najdete TUKAJ  
      
 3. Zakaj je pomemben vpis v iskalnike in kako zgleda dober opis?

  Vpis v iskalnike in direktorije ni pomemben zgolj zaradi možnosti večjega obiska s teh strani. Vpis precej večjo vrednost predstavlja kot referenčna povezava za iskalnike kot so Google. Če sledimo preprostemu pravilu (kateremu sledi vsak iskalnik pri določanju vrednosti vaše spletne strani) je stran toliko več vredna v primerjavi s konkurenčno kolikor več povezav kaže nanjo. 

  Seveda pa je pomemben tudi sama izvedba vpisa v iskalnike. Slediti mora vsaj nekaterim osnovnim pravilom:
   • Spletno stran vpišemo v imenik v tisto kategorijo, ki je njeni vsebini najbližja. S tem boste v družbi podobnih spletnih strani in na ta način bo vrednost takšne povezave še večja. Posebej pazljivi bodite pri izbiri kategorij v direktoriju DMOZ.
     
    Vgradne omare bomo vpisali v kategorijo TRGOVINA in podkategorijo SALON POHIŠTVA. Brez smisla bi imel vpis v prvo ponujeno kategorijo kot je DRUŽBA.
     
   • Navadno so imeniki sestavljeni iz zahtevanega naslova spletne strani, URL-ja in opisa spletne strani. Najpomembnejši je naslov spletne strani, saj bo ta v nekaterih primerih predstavljav aktivno in neposredno povezavo.
     
    V kolikor se vaša trgovina imenuje Darsen in želite osnovno stran vpisati v imenik vsaj dvakrat premislite o tem, kdo vas pod nazivom "Darsen" pozna in kdo vas bo na ta način iskal preko iskalnikov. Iskalnik sledi namreč imenu povezave in z naslovom referenčne povezave iskalniku date vedeti, kaj vaša stran predstavlja. Vaša glavna dejavnost je prodaja VGRADNIH OMAR izdelanih po meri zato vam predlagamo, da se eden izmed naslovov glasi: VGRADNE OMARE - Darsen. Na ta način bo iskalnik dobil dovolj dobro informacijo o referenčni povezavi in o tem, kaj vaša spletna stran ponuja obiskovalcem.
     
    V druge imenike vpisujte v naslov sinonime iskalnik pojmov kot so: Garderobne omare - Darsen, Garderobne sobe, Vgradne omare po meri itd.
     
    Opis spletne strani naj bo kratek, jedrnat in naj preprosto povzema vsebino strani s ključnimi besedami.
     
   • Preverite črkovanje: Pred potrditvijo vsakega vpisa preverite črkovanje in pravilnost zapisanega. OMARA namreč ni OMERA in napačen vpis ne kaže prave informacije referenčne povezave iskalniku.
     
   • Ne vpisujte kopije spletnih strani v imenike. V imenike vpišite zgolj osnovni URL naslov in šele čez čas in samo v dogovoru z urednikom imenika vpišite morebitne podstrani kategorij, izdelkov ali posameznih novic.
     
   • Bodite potrpežljivi! Nekateri imeniki potrebujejo kar nekaj časa da potrdijo vaš vpis in da slednjega uvrstijo v imenik. Bodite potrpežljivi in počakajte... Ne vpisujte strani ponovno če se v nekaj dneh ni nič zgodilo, saj se vam lahko zgodi, da vas označijo za "spamerja" in vašega strani sploh ne uvrstijo v imenik. Posebej pazljivi bodite pri DMOZ direktoriju.

 

 

Več nasvetov najdete v rubriki NASVETI ZA OPTIMIZACIJO.

 Deli z ostalimi

Prenosni računalniki, računalniki in oprema     fotoaparati, objektivi, spominske kartice    Tehtnice, radiatorji, oprema za dom in pisarno    fitnes, smuči, športna oprema    oblačila in obutev    LCD, Audio in video oprema    otroški vozički, posteljice, hojce, plenice, igrice...    pomivalni stroji, hladilniki in ostali gospodinjski aparati    aparati za striženje, depilacijo, termometri in ostalo    zimske, poletne gume, pnevmatike in dodatna oprema avtomobila    Spletna trgovina - spletna košarica

Kontakt Za spletne trgovine Optimizacijske povezave
 • Agencija G3 d.o.o.
  Ulica Talcev 14
  6000 Koper

  info(at)nulta.com